Soms kan een krantenartikel je ineens aangrijpen. Dat had ik vanmorgen bij het lezen van de krantenkop ‘Groter risico bij overgewicht’ over de berichtgeving dat 80% van de Coronapatienten overgewicht heeft. Mijn maag kromp ineen, want ik heb ook overgewicht. En met mij 50,1 % van de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder zoals je kunt lezen op de website Volksgezondheidenzorg.org.

https://www.volksgezondheidenzorg.info/sites/default/files/overgewichtactualisatie10032020_0.png

Persoonlijk ben ik er al een tijdje mee bezig. Meer bewegen, gezonder eten en de onderliggende problematiek oplossen. Ik zeg niet dat ik al maatje 38 aankan, maar het voelt goed om er mee bezig te zijn.

Toch grijpt het artikel me nog aan. Waarom? Omdat ik nog altijd te zwaar ben en omdat ik weet dat overgewicht niet een twee drie op te lossen is. Daar gaat tijd overheen. Corona heeft niet zoveel tijd nodig, dat verspreidt zich met de snelheid van contact.

Zo heeft heeft iedereen zijn zwakheden. En overgewicht is die van mij. Tegelijkertijd kan ik stellen dat ik al aardig deskundig ben geworden in het begeleiden van anderen die met soortgelijke problematiek worstelen en dus kan ik er ook iets aan doen. Zelf heb ik de hypnotische maagband en als hypnotherapeut kan ik die ook bij anderen zetten.

In tijden van crisis vind ik het belangrijk om te laten zien dat we er voor elkaar moeten zijn. Daarom heb ik besloten, voor wie dat wil, om deze week via beeldverbinding voor slechts 60 euro de maagband te installeren als jij net als ik, je zorgen maakt over je gezondheid door overgewicht. Zo kunnen we elkaar door deze tijd heen helpen. Stuur me een mailtje als je hier gebruik van wilt maken en dan maken we een afspraak.

Klik hier als je meer wilt weten over de hypnotische maagband: https://mirandavanderendt.com/afvallen/