Ben je er klaar mee om steeds het muurbloempje te zijn? Word je op het werk gestimuleerd om je meer uit te spreken, maar lukt het gewoon niet zoals je baas wil dat je bent?

Jaren heb ik er mee geworsteld. De ene keer was ik stil, verlegen, gesloten, traag. Zo moest ik 20 jaar geleden van mijn manager zichtbaarder worden en duidelijker mijn mening uitspreken. Als ik dat dan deed, vond hij me weer te stellig. Op mijn werk was weinig aan te merken, maar hij vond dat ik niet liet zien wat er volgens hem in zat.

Op jonge leeftijd was ik vaak gefrustreerd omdat ik niet gezien werd. Stille wateren hebben diepe gronden werd er dan gezegd, maar ondertussen zat ik nergens bij als het op groepsvorming aankwam. Stil zijn is oké, maar je voelt je anders, saai, ongezellig, een muurbloem. En minder waardevol.

Overcompenseren

Daarom heb ik geleerd ook het tempo van anderen bij te houden, uitbundig te zijn, maar dat kost me erg veel energie.

‘Het is niet per se verkeerd om je aan te passen. Je aanpassen kan in je voordeel werken om te bereiken wat je wilt. Maar het wordt wel een probleem als je er last van hebt of erop leegloopt.De kunst is je eigen kracht en valkuilen te leren kennen. Er zijn tenslotte verschillende manieren om je mening te geven en anderen mee te krijgen. 

Je hoeft niet te handelen zoals anderen dat doen of zoals je denkt dat zij iets van jou verwachten. Want overcompenseren houd je niet lang vol.

Vertraagde reactie

Ter plekke vind ik het soms heel lastig om met ideeën te komen. Als ik me in een vergadering verplicht voelde toch meteen te reageren sloeg ik soms de plank mis. Bij mij komen de ideeën meestal later. Helaas is in de vergadering de beslissing dan al gemaakt.

Er is een tijd geweest toen ik nog in loondienst werkte, dat ik koortsachtig zocht naar een moment om mijn punten op tafel te leggen, maar als je zo in jezelf bezig bent, ligt je focus op het interne proces en sluit je je af voor de omgeving. Helaas was dat vaak contraproductief en kon ik beter blijven luisteren.

Pijnlijke opmerkingen

De feedback van mijn manager om me meer uit te spreken en te laten zien, was goedbedoeld. Maar toch pijnlijk omdat ik gewoonweg niet kon zijn zoals hij, hoe ik ook mijn best deed. En als je het vaker gehoord hebt wordt het alleen nog maar frustrerender. En als dan iemand anders je werk overneemt tijdens je verlof die al snel vliegensvlug is ingewerkt, leergierigheid is, zich uitspreekt en enorm productief is, wordt het er niet beter op. Voor mij waren het signalen dat ik het over een andere boeg moest goooien en vanaf dat moment ben ik als zelfstandige gaan werken.

Als zelfstandig geen pijnlijke opmerkingen meer, maar qua zichtbaarheid kreeg ik weer andere problemen, want geen zichtbaarheid betekent geen klanten. Gelukkig heb ik het allemaal kunnen overwinnen, want anders zou je deze post niet lezen, maar eenvoudig was het niet.  

Overrompeld

Voor mensen zoals ik kan het lastig zijn om direct te delen wat er in je omgaat. Ik heb gewoon wat tijd nodig om iets goed onder woorden te brengen. En soms doe ik er dan ook wat langer over. Dat is helemaal niet erg. Uiteindelijk vind je de woorden zodra je je er klaar voor bent.

Gewoon introvert

Er is een naam voor mensen zoals ik, namelijk introvert. Niet saai of verlegen of minder intelligent! Maar gewoon introvert, net als ongeveer een derde van de mensheid. Dat is een ruwe schatting en niemand is in élke situatie volledig introvert. Je kunt in verschillende omgevingen ook introverter of extraverter reageren.

Overprikkeld

In het algemeen kost de omgang met anderen voor introverten energie en zit het hoofd snel vol met indrukken. Om de batterij weer op te laden, is het nodig je terug te trekken.

Weet dat dit niet asociaal is. Veel oppervlakkige contacten en smalltalk kunnen uitputten. Ik ga persoonlijk liever een diepgaande relatie aan met een handjevol mensen. Sinds ik voor mezelf werk, kan ik dat gewoon doen. Het is heel fijn als je jezelf toe kan staan jezelf te zijn en tegelijkertijd productief bent en doet wat je het liefste doet.

Verwerkingstijd

Soms sluit ik me af. Dan ga ik bijvoorbeeld even lekker in bad. Dan heb ik genoeg aan mezelf. Ik vind het heerlijk om mezelf te verliezen in mijn eigen gedachten en kan ik heerlijk wegdromen en bedenken wat ik van het leven wil.

Introverten hebben vanwege de manier waarop het introverte brein functioneert, verwerkingstijd nodig en komen daarna met een mening of idee. Die werk ik ook graag liever eerst uit tot een doordacht plan voordat ik erover vertellen, want ik weet dat ik anders volstrekt niet duidelijk ben.

Niet onwetend

Als ik vertraagd reageer of geen woorden kan vinden ben ik niet onwetend. Mijn hersenen werken gewoon simpelweg anders. 

Bij rust zijn ze in hun element, prikkels trekken introverten leeg. Praten willen ze best, maar alleen als dat van toegevoegde waarde is en ze erover nagedacht hebben. Ze wachten op het juiste moment en de juiste luisteraar.

Niets mis mee

Vaak lijkt het alsof de norm energiek, charismatisch en levendig is, maar laat je daar niet door van de wijs brengen, want die groep laat zich het meest zien, maar er zijn ook genoeg mensen die liever optrekken met een rustig bedaard iemand. Als introverten heb ik me wel lang onbegrepen gevoelt. Daar komt gelukkig steeds meer verandering in omdat ik steeds meer mijn eigen keuzes maak met wie ik ben, en met wie ik werk. Ik mag dan soms onduidelijk overkomen, anderen begrijpen me feilloos! Het is gewoon een kwestie van het heft in eigen hand nemen en een baan en omgeving zoeken die echt bij je past.

Talenten in overvloed

Introverte mensen hebben net als iedereen prachtige talenten. Introverten kunnen zich daarbij vaak goed concentreren, goed luisteren en observeren. Diepgaande gesprekken voeren die echt ergens over gaan zijn mijn favoriet. Ook kan ik heel bedachtzaam te werk gaan, met een flinke portie doorzettingsvermogen. Ik hou er van om tot de kern te komen.

Als je veel tijd alleen doorbrengt kun je heel goed je reflectievermogen vergroten en vaak bezitten introverten ook een grote leergierigheid. En wat denk je van originaliteit en creativiteit door de rijke fantasie?

Geen handicap

Een goed team heeft een mix van extraverte en introverte personen. Mensen die een uitgelaten enthousiasme meebrengen en sneller risico’s durven nemen, worden aangevuld met mensen die analyseren, de diepte in duiken en bedachtzaam handelen en andersom. Het belangrijkste is dat we elkaar waarderen en we gebruik maken van elkaars kwaliteiten door samen te werken.

Gebruik je introversie in je voordeel

In de loop der jaren heb ik mijn introverte eigenschappen vaak als een nadeel gezien. Het heeft me erg veel energie gekost om mezelf zichtbaar te maken. Nu ik mezelf daarin heb overwonnen wil ik heel graag anderen helpen die zich hier ook in herkennen. Het is namelijk echt niet de bedoeling dat je als een muurbloempje aan de zijlijn blijft staan.

Laat je niet uit het veld slaan omdat je denkt dat anderen je toch niet begrijpen, omdat anderen al eerder waren met hun initiatieven of omdat je denkt dat jouw bijdrage niet waardevol is. Jouw bijdrage is namelijk wel waardevol! Je mag in je volle persoonlijkheid gezien worden en het is echt de bedoeling dat je jouw authentieke talenten gebruikt en jouw bijdrage aan de wereld levert.

Mijn bijdrage

Door mijn eigen worsteling heb ik prachtige instrumenten ontdekt die mij heel erg geholpen hebben. Als psycholoog, talentencoach en loopbaancoach wil ik daarom heel graag mijn kennis en kunde inzetten voor andere introverten. Het is echt mogelijk om jezelf in het volle licht te zetten, ook als introvert.

Durf jezelf te zijn

Zie je jouw introversie nog als een belemmering? In de training Durf jezelf te zijn, houd je je overtuigingen tegen het licht en ontdek je jouw kwaliteiten. Of neem contact met me op en dan maken we een afspraak zodat ik kan bekijken hoe ik jou het beste kan helpen.