Tarieven

Er gelden verschillende tarieven voor verschillende diensten:

  • Een sessie hypnotherapie van circa 1,5 bedraagt 125,- per sessie.
  • Overige diensten: 125 euro per uur.
  • Niet zorggerelateerde diensten zoals (loopbaan)coaching zijn btw plichtig. Tarieven zijn voor particulieren inclusief btw, voor werkgevers exclusief btw.

Wil je weten of jouw zorgverzekeraar de sessie vergoedt? 

Het kan zijn dat bepaalde vormen van hulpverlening of therapievormen zijn uitgesloten. Doorgaans geldt dat alleen curatieve hulpverlening wordt vergoed. Coaching/ begeleiding valt buiten het vergoedingenbeleid van de zorgverzekeraar. Psychosociale hulpverlening en curatieve zorg wordt vergoed.

NFG en RBCZ

Sommige hypnotherapie sessies worden door de zorgverzekering vergoed als het complementaire psychosociale hulpverlening betreft. Vergoeding door de zorgverzekeraar vindt dan plaats vanuit de aanvullende verzekering en valt onder alternatieve zorg. Indien je meent in aanmerking te komen voor vergoeding door de zorgverleners zijn de volgende gegevens voor u van belang:RBCZ, Register beroepsbeoefenaren complementaire zorg. Klik hier voor meer informatie over de RBCZ. Licentie CBCZ: registratie 200478r
nog logo

Klik hier voor meer informatie over NFG.
Vakgroep: VPMW. NFG Registratienr: 9194

AGB code hulpverlener: 90108752
AGB code praktijk: 90067783

Voor nadere informatie of u in aanmerking komt voor vergoeding van de sessie kunt u terecht bij uw zorgverzekering.

Een overzicht van zorgverzekeraars en de vergoedingsmogelijkheden* vindt u hier. *

*Het overzicht van het vergoedingenbeleid van de zorgverzekeraars is met de grootst mogelijke zorg samengesteld door de NFG. De NFG en ik stellen ons niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden.